Welcome to Panda Languages
 - 
Arabic
 - 
ar
Chinese (Traditional)
 - 
zh-TW
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Italian
 - 
it
Portuguese
 - 
pt
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es

Najbolja 4 savjeta za DELF ispit za pripremu i postizanje najboljeg rezultata

Post Visitors:44
DELF ispit

Francusko ministarstvo obrazovanja pokreće institute DELF ispit kako biste potvrdili svoje znanje francuskog jezika. Ovaj ispit je priznat u cijelom svijetu i vrijedi zauvijek.

Zbog toga je izvrsna potvrda da u životopisu morate dokazati svoje znanje francuskog jezika ili se upisati u bilo koju međunarodnu ili francusku školu.

Voditi vas da napredujete u DELF-u jedan je od naših krajnjih ciljeva u Panda Languages. Pružajući vam različite resurse u svakom dijelu, uključujući slušanje, čitanje, pisanje i govor. Evo kako to učiniti.

Kako se pripremiti za DELF ispit?

Za početak vašeg pripremnog putovanja za DELF, vježba je ključna. Ali prije pripreme, važno je znati dijelove koji čine DELF test kako biste točno odabrali materijale za to.

Razine DELF testa

DELF test se sastoji od četiri različite razine, a to su:

  • Razina A1, koja je osnovna razina francuskog jezika. Zahtijeva da se učenik jednostavno predstavi i da dobro razumije primanje i usmjeravanje osobnih pitanja.
  • Razina A2 je druga razina koja zahtijeva neka dodatna znanja do razine A1, kao što su dnevne aktivnosti.
  • Razina B1 je prva razina u međuzoni. Osigurava da je učenik sposoban slobodno se izražavati u većini društvenih situacija i uspješno se družiti s domorocima.
  • Razina B2 znači da ste dosegli razinu tečnog poznavanja francuskog jezika. Na ovoj biste se razini mogli baviti složenim temama i komunicirati s njima.

Svaka od ovih razina procjenjuje znanje svih jezičnih vještina, uključujući slušanje, čitanje, pisanje i govor. Za početak pripreme za DELF test, najbolje je raditi na svakoj od ovih vještina zasebno.

Savjeti za pripremu DELF testa

Budući da svaka razina ispita DELF ispituje četiri jezične vještine, a to su slušanje, čitanje, pisanje i govor. Da biste se u potpunosti pripremili za to, morate unaprijediti sve te vještine i proširiti svoje znanje. Evo kako raditi na njima:

– Slušanje

Slušni dio ispita DELF podijeljen je u dva segmenta; jednu kratku i jednu dužu. Kratak se sastoji od intervjua ili nekog drugog govornog dijela popraćenog pitanjima višestrukog izbora. Duži segment uključuje sofisticiraniji zapis s nekim pitanjima.

Evo nekoliko preporučenih savjeta koji će vam pomoći:

  • Izoštrite svoj sluh

Upoznajte se s francuskim govorom slušajući razne audio zapise. Francuske riječi u početku mogu biti teške za razumijevanje, stoga je najbolje uvježbati uši kako se jezik izgovara.

Kako bismo vam pomogli u tome, mi u Panda Languages ​​nudimo vam prave knjige za slušanje da se naviknete na francuski izgovor. Takve knjige suSavršeno slušanje/ Écoute Parfaite- francuski, koji uključuje 100 slušanja s razumijevanjem za poboljšanje s početne razine A1 na naprednu razinu B2.

  • Vježbom do savršenstva

Ponavljajuće slušanje francuskih zvukova poboljšava vaše vještine slušanja i čini vas sposobnijim za razumijevanje francuskog jezika.

U Panda Languages, mi osiguravamo vaše znanje francuskog jezika s našimSavršeno slušanje/ Écoute Parfaite- francuskisa svojim razumijevanjem slušanja koje se bavi svakodnevnim aktivnostima i društvenim interakcijama kako bi vas pripremilo za vaš DELF test.

– Čitanje

Segment čitanja DELF testa sastoji se od informativnog, ali i izazovnog dokumenta.

Dakle, čak i ako je najbolje započeti s jednostavnim razumijevanjem čitanja, jednako je potrebno upoznati se s onim zahtjevnijim. To će vam omogućiti da budete ispravno pripremljeni za oba dijela segmenta čitanja.

  • Čitajte lake romane

Čitanje jednostavnih romana kako bi se naviknuli na strukturu rečenice i osnovnu gramatiku dok razvijate temeljni vokabular. Dodatno, možete koristiti dvojezičnu knjigu ili knjigu za djecu.

  • Počnite s malim

Kako biste u potpunosti poboljšali svoje vještine čitanja, najbolje je biti blag prema sebi i započeti s čitanjem jednostavnih tekstova s ​​razumijevanjem, a zatim postupno napredovati.

Najbolja opcija za to je našaSavršeno čitanje – francuskiu Panda Languages ​​jer pokriva od razine A1 do razine C1. To je vodič s uputama koji će vam pomoći u poboljšanju vašeg znanja jezika i sposobnosti čitanja na francuskom sa svojih 150 čitanja s razumijevanjem.

– Pisanje

Sada kada je u pitanju pismeni dio DELF testa, važno je znati se ispravno izražavati u pisanom obliku. To je zato što ovaj segment podrazumijeva davanje osobnog mišljenja o dokumentu.

Dakle, najbolje je vježbati pisanje na francuskom i osigurati svoju sposobnost razumijevanja različitih tekstova.

  • Vodite dnevnik

Najbolji način da postignete vještinu pisanja na francuskom je da vodite dnevnik koji će vam pomoći da počnete razmišljati na tom jeziku i naučite kako se izražavati na njemu.

Zapisivanje onoga što osjećate ili stvaranje jednostavne priče na francuskom poboljšat će vaše vještine pisanja i poboljšati vašu gramatiku i vokabular.

Da biste započeli svoju praksu pisanja, našSavršeno pisanje – francuskimože biti velika prednost za vas. Pomoći će vam da proizvedete jasne i sintaktički ispravne rečenice vježbajući svoje vještine pisanja na francuskom.

  • Proširite svoj vokabular

Proširivanje vokabulara i učenje novih riječi može utjecati na sve četiri jezične vještine. Dakle, traženje pomoći rječnika kao što je našVježbanje vokabulara – francuski jezikmože biti od velike pomoći u vašem putu pripreme za DELF test.

– Govoreći

Verbalna komunikacija bitan je dio DELF testa. Da biste položili ispit, bitno je vježbati jasno govorenje francuskog jezika. Iako može biti frustrirajuće pravilno izgovoriti francuski, sve postaje lakše s vježbom.

– Poboljšajte svoj izgovor

To možete učiniti ako redovito govorite, čak i ako petljate i mucate. Također, dosljedno slušanje izvornih govornika i njihovo oponašanje može biti odličan način da poboljšate svoje govorne vještine.

– Slušajte pozorno

Iako je ključno sudjelovati u razgovorima kako biste poboljšali svoj govor i povećali svoje samopouzdanje, slušanje je jednako potrebno. Da biste s pravom naučili ispravan izgovor riječi, trebali biste pozorno slušati govornike kojima je francuski izvorni.

Naša knjiga slušanjaSavršeno slušanje/ Écoute Parfaite- francuskiu Panda Languages ​​vam može pomoći u tome.

Zaključak

Priprema je ključna. Za polaganje DELF testa potrebno je samo malo vježbe i odlučnosti. U Panda Languages ​​nudimo vam niz različitih knjiga na francuskom jeziku za poboljšanje sve četiri vještine kako biste mogli uspješno položiti test. S nama ćete u tren oka požnjeti žetvu svog vremena i truda.

Facebooktwitterlinkedininstagram
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts