Welcome to Panda Languages
 - 
Arabic
 - 
ar
Chinese (Traditional)
 - 
zh-TW
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Italian
 - 
it
Portuguese
 - 
pt
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es

Најдобрите 4 совети на DELF испит за да се подготвите и да го добиете највисокиот резултат

Post Visitors:104
DELF испит

Француското Министерство за образование ги институтира DELF испит за да го потврдите вашето познавање на францускиот јазик. Овој испит е признат ширум светот и важи засекогаш.

Ова го прави одличен сертификат ако треба да го докажете вашето владеење на францускиот јазик во вашето CV или да се запишете во било кои меѓународни и француски училишта.

Да ве водиме до ace the DELF е една од нашите крајни цели на Panda Languages. Со обезбедување на различни ресурси во секој дел од тоа, вклучувајќи слушање, читање, пишување и зборување. Еве како да го направите тоа.

Како да се подготвите за DELF испит?

За да го започнете вашето патување за подготовка на DELF, клучна е практиката. Но, пред да се подготвите, од суштинско значење е да ги знаете деловите што го сочинуваат тестот DELF за прецизно да ги изберете материјалите за тоа.

Нивоа на тест DELF

Тестот DELF е составен од четири различни нивоа кои се:

  • Ниво А1, кое е основно ниво на францускиот јазик. Тоа бара од ученикот едноставно да се претстави и да има добро разбирање за примање и насочување на лични прашања.
  • Нивото А2 е второто ниво кое бара некои дополнителни знаења за нивото А1, како што се секојдневните активности.
  • Нивото Б1 е првото ниво во средната зона. Тоа осигурува дека студентот е способен слободно да се изразува во повеќето социјални ситуации и успешно да се вклучи со домородците.
  • Нивото Б2 значи дека сте достигнале ниво на мајчин јазик на француски. На ова ниво, ќе можете да се вклучите и да комуницирате со сложени теми.

Секое од овие нивоа го проценува владеењето на сите јазични вештини, вклучувајќи слушање, читање, пишување и зборување. За да започнете со подготовката за вашиот DELF тест, најдобро е да работите на секоја од овие вештини поединечно.

Совети за подготовка на тестот DELF

Како што секое ниво од испитот DELF ги тестира четирите јазични вештини кои се слушање, читање, пишување и зборување. За целосно да се подготвите за тоа, треба да ги подобрите сите овие вештини и да го проширите вашето знаење. Еве како да работите на нив:

– Слушање

Слушачкиот дел од испитот DELF е поделен на два сегменти; краток и подолг. Краткиот е составен од интервју или некој друг говорен дел придружен со прашања со повеќекратен избор. Подолгиот сегмент вклучува пософистициран запис со некои прашања.

Еве неколку препорачани совети кои ќе ви помогнат:

  • Заострете го вашиот слух

Запознајте се со францускиот говор слушајќи различни аудио. Француските зборови може да бидат тешки за разбирање на почетокот, затоа најдобро е да ги обучите вашите уши како се изговара јазикот.

За да ви помогнеме во тоа, ние во Panda Languages ​​ви ги обезбедуваме вистинските книги за слушање за да се навикнете на францускиот изговор. Такви книги се Совршено слушање/ Écoute Parfaite- француски, кој вклучува 100 слушања со разбирање за да се подобри од вашето почетно ниво А1 на напредно ниво Б2.

  • Практиката прави совршена

Повторливото слушање француски звуци ги подобрува вашите вештини за слушање и ве прави поспособни да го разбирате францускиот јазик.

Во Panda Languages, ние го осигуруваме вашето владеење на францускиот јазик со нашитеСовршено слушање/ Écoute Parfaite- францускисо своите разбирања за слушање што се однесуваат на секојдневните активности и социјалните интеракции за да ве подготви за вашиот DELF тест.

– Читање

Сегментот за читање на тестот DELF е составен од информативен документ, како и од предизвикувачки документ.

Значи, дури и ако е најдобро да се започне со едноставни читања со разбирање, подеднакво е неопходно да се запознаете и со попредизвикувачките. Ова ќе ви овозможи да бидете правилно подготвени за двата дела од сегментот за читање.

  • Читајте лесни романи

Читање едноставни романи за да се навикнете на структурата на реченицата и основната граматика додека развивате основен вокабулар. Дополнително, можете да користите двојазична книга или книга за деца.

  • Започнете со мало

За целосно да ги подобрите вашите вештини за читање, најдобро е да се опуштите и да започнете со читање едноставни читања со разбирање, а потоа постепено да се израмнувате.

Најдобрата опција за тоа е нашата Совршено читање – францускина Panda Languages ​​бидејќи опфаќа од ниво А1 до ниво Ц1. Тоа е наставен водич кој ќе ви помогне да го подобрите вашето владеење на јазикот и способностите за читање на француски јазик со 150 читање со разбирање.

– Пишување

Сега за делот за пишување од тестот DELF, од суштинско значење е да можете правилно да се изразите на писмен начин. Тоа е затоа што овој сегмент подразбира давање ваше лично мислење за документ.

Значи, најдобро е да вежбате пишување на француски и да ја осигурате вашата способност да разбирате различни текстови.

  • Водете дневник

Најдобар начин да се постигне знаење за пишување на француски е да водите дневник за да ви помогне да почнете да размислувате на тој јазик и да научите како да се изразувате на него.

Запишувањето на она што го чувствувате или креирањето едноставна приказна на француски ќе ги подобри вашите вештини за пишување и ќе ја подобри вашата граматика и вокабулар.

За да започнете со вашата практика на пишување, нашатаСовршено пишување – францускиможе да биде голема предност за вас. Тоа ќе ви помогне да создадете јасни и синтаксички точни реченици со вежбање на вашите вештини за пишување француски.

  • Проширете го вашиот вокабулар

Проширувањето на вашиот вокабулар и учењето нови зборови може да влијае на сите четири јазични вештини. Значи, добивајќи помош од книга со вокабулар како што е нашата Вежбање вокабулар- Француски јазикможе да биде многу корисно во вашето патување за подготовка на тестот DELF.

– Зборувајќи

Вербалната комуникација е суштински дел од тестот DELF. За да го положите испитот, од суштинско значење е да вежбате јасно да зборувате француски. Иако може да биде фрустрирачки правилно да се изговара францускиот, сè станува полесно со вежбање.

– Подобрете го вашиот изговор

Можете да го направите тоа со редовно зборување, дури и ако се мачите и пелтечите. Исто така, постојаното слушање на мајчин јазик и нивно имитирање може да биде одличен начин да ги подобрите вашите говорни вештини.

– Слушајте внимателно

Иако е од суштинско значење да се вклучите во разговори за да го подобрите вашето зборување и да ја зголемите вашата самодоверба, слушањето е подеднакво неопходно. За со право да стекнете правилен изговор на зборовите, треба внимателно да ги слушате говорителите на мајчин француски јазик.

Нашата книга за слушање Совршено слушање/ Écoute Parfaite- француски на Panda Languages ​​може да ви помогне во тоа.

Заклучок

Подготовката е клучна. Полагањето на тестот DELF треба само малку вежбање и одлучност. Во Panda Languages, ви обезбедуваме сет на различни француски книги за да ги подобрите сите четири вештини за да ви овозможиме да го завршите тестот. Со нас, ќе ја соберете жетвата од вашето време и напори за кратко време.

Facebooktwitterlinkedininstagram
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts